Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

4+1 napindító tipp

Amikor reggel kimászol az ágyból, nem biztos, hogy magadtól ébredtél. Lehet, hogy a gyerekek vagy a kutya ébreszt, esetleg egy riasztó, vagy a gondosan beállított ébresztés – az biztos, hogy még tudtál volna aludni. Hogyan induljon mégis energikusan a nap, és hozd a legjobb formád?

Hogyan induljon energikusan a nap? – Diéta Pláza

  1. Mozgás! Hogy beinduljon a vérkeringésed, guggolj párat, akár napi kihívást is csinálhatsz belőle azzal, hogy minden reggel eggyel többet végzel.
     
  2. Hideg-meleg vizes arcfürdő. A hideg és meleg vagy forró víz váltakozása nemcsak megtisztítja a bőröd, de beindítja a vérkeringést is, így a sápadtságnak és karikáknak annyi.
     
  3. Reggeli. Fontosságáról számosan számtalan helyen írtak, de az is fontos, hogy igyál eleget reggel is. A kávéd vagy teád mellé igyál vizet, hiszen az alvásidőd alatt semmilyen folyadékpótlás nem történt a szervezetedben. A bőröd is meghálálja, ha elegendő vízhez jut reggel – nem csak külsőleg.
     
  4. Arcmasszázs. Ha már úgyis a tükör előtt állsz fogmosáskor, érdemes utána kicsit átmasszírozni az arcod, a bőröd felüdül, a krém is jobban fog felszívódni, beindul az anyagcsere. Ha vállalkozókedvű vagy, akár az arcjógát is elsajátíthatod, fantasztikus ránctalanító hatása jól ismert.

+1 Mosoly. Nyűgös vagy, álmos vagy, rohannál – de a mosolyt semmiképpen se felejtsd el. Pszichológusoknak bizonyára ismerős a faciális feedback kifejezés. Az arckifejezések visszacsatolásának hipotézise szerint agyunk visszajelzést kap az arckifejezésünkről, és a visszajelzés hatására még intenzívebbé válik az éppen átélt érzelem. Azaz ha erőltetetten mosolygunk több másodpercen keresztül, akkor boldogabbnak fogjuk magunkat érezni, míg ha morcosan nézünk, akkor feszültek, dühösek leszünk.

Mosolyogj a tükörképedre pár másodpercig és a visszacsatolás révén – hidd el - sokkal jobban indul a napod!