Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Evés bűntudat nélkül, azaz a harmonikus fogyás

Ha valaki úgy dönt, fogyni szeretne, minden egyes falatot úgy vesz a szájába, hogy ott motoszkál benne a bűntudat. Pedig ez elég káros, ha a pszichés oldalát nem is nézzük a dolognak. Biztos túlságosan ezónak hangzik, de talán nem véletlenül létezik a magyar szófordulat, hogy „jóízűen enni”.

Evés bűntudat nélkül, azaz a harmonikus fogyás

Ha már valamit „beviszel a szervezetedbe”, akkor az már régen rossz. Inkább egyél! Táplálkozz! Falatozz! Egyél jóízűen, jókedvvel, tele szájjal, boldogan, hiszen az ízek akkor is lehetnek finomak, ha közben vigyázol az alakodra és odafigyelsz az egészségedre. Számtalan csoda diéta közül válogathatsz, amelyeket rászabhatsz az életmódodra, fizikai igénybevételedre vagy akár a vércsoportodra. A hedonizmussal nincs baj, azzal van, ha csak úgy „röptében bekapsz valamit”, ha csak „nyammogsz”, ha „csipegetsz” vagy „betolsz valami akármit az arcodba”. 

Egyél szenvedéllyel, add meg a módját, csak figyelj közben a mennyiségre és a minőségre és támogasd közben a szervezetedet abban, hogy közben minden vitamint, nyomelemet és rostot megkapjon, segítsd az anyagcserédet, támogasd a zsírégetést – és nagy baj nem lehet. Jó étvágyat!