Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Okos fogyás

Eljutottunk abba a korszakba, amikor az információ nemcsak elérhető, hanem már-már túlságosan is sok van belőle. Annyiféle diéta van, hogy ember legyen a talpán, aki képes eligazodni, és kiválasztani a megfelelőt.

De ha már ilyen okos korszakban élünk, amikor az autók önvezetők, amikor már a mosópor és a hűtő is „okos”, miért ne legyen a diétánk is az!?

Az okos fogyáshoz szerencsére semmi más nem kell, mint józan ész.

Okos fogyás – Diéta Pláza

Nézzük, mit érdemes végiggondolni, mielőtt nekivágsz az útnak:

 1. Legyen a cél konkrét. Azaz, ha fogynál, határozd meg, hány kilótól akarsz megszabadulni, és mennyi idő alatt.Így látod, jó ütemben haladsz-e, és a végén még nagyobb lesz sikerélményed, ha elérted a kívánt súlyt.
   
 2. Vedd figyelembe a korod és egészségi állapotod. Azaz ne legyen extrém elvárásod magaddal szemben. Ha már elmúltál 40, tuti nem fogsz olyan gyorsan fogyni, mint huszonévesen.
   
 3. Légy magadra tekintettel Ha épp stresszes időszakot élsz át, ne most kezdd el a fogyózást. Ha már benne vagy, módosíthatod a célsúlyt, de ne add fel.
   
 4. Csak ésszel! A nullkalóriázás, koplalás, extrém diéta választása nem vezet máshoz, mint a jojó effektushoz. Ráadásul tönkre teheted az emésztésed és a környezeted idegrendszerét is. 
   
 5. Nyugodtan vegyél igénybe segítséget!

Vannak olyan gyógynövény-alapú zsírégető, étvágycsökkentő és anyagcseregyorsító termékek, amelyek segítenek a fogyásban, miért ne használnád fel a tudomány módszereit?

+ 1 szabály, ami a legfontosabb: Egyél mást, egyél máskor, egyél kevesebbet.