Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Unod a futást? Ez az 5 legjobb kalóriagyilkos sport

Nem mindenki bírja a futás monotonitását, van, akinek a habitusához egyszerűen nem illik ez a sport. Válassz neked való sportot, és közben élvezd, ahogy olvadnak le rólad a kilók!

Az 5 legjobb kalóriagyilkos sport – Diéta Pláza

Lássuk, melyik az 5 legjobb sport erre a célra!

1. Evezés

Az evezőgép a legtöbb teremben elérhető. Nagyon jól megdolgoztatja minden testrészedet, egyszerre terheli a hátizmokat, a lábat, a kart, és az edzés intenzitását te állítod be. Egy óra evezés nagyjából 800 kalóriát éget el.

2. Úszás

Szerencsére ez a sport kíméli az ízületeket, ugyanakkor szépen formálja az egész testet. Egy óra úszással akár 780 kalóriát is elégethetsz.

3. Zumba

A táncos mozgásformák közül a zumba a leghatékonyabb zsírégetés szempontjából, nagy tempóban óránként 700 kalóriát égethetsz el vele, miközben szuperül érzed magad.

4. Kick box

Ez nagyon intenzív mozgásforma, ami a különböző ütés- és rúgáskombinációk hatására megdolgoztatja az összes izmot, növeli az állóképességet, a robbanékonyságot. Egy óra alatt akár 860 kalóriát is elégethetsz vele.

5. HIIT

Egy angol mozaikszóból, a High Intensity Intervall Trainingből kapta rövidített nevét, magyarul a Magas Intenzitású Intervallum Edzés, de a legtöbben csak intervall edzésnek nevezik.

Lényege, hogy az intenzív gyakorlatok révén a kalóriák égetése a pihenőszakaszokban, illetve az edzés utáni órákban sem áll le, nem véletlen, hogy az egyik leghatékonyabb zsírégető mozgásformának tartják. 20 perces HIIT-edzéssel akár 400 kalória is elégethető.