Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy igazi fogyásról, 40 felett

Minden fogyókúra egy erős igényből indul, egy célt akarsz elérni, ami vagy reális, vagy vágyálom, de nem is ez a lényeg. Ha távoli a cél, de csak a táv feléig jutsz, akkor is messze jutottál, nem?

Akár ez, akár az a helyzet, erőt kell kifejtened a célod elérése érdekében, tőled függ, mekkorát, meddig és hogyan.

Egy igaz történet egy igazi fogyásról – Diéta Pláza

 

„Én nem voltam sem kövér, sem puhos, de azért már nem voltak feszesek a formák, és ha a léc nem is, de például a fenekem és a combom már rezgett. Az ülőmunka és a semmi sport megtette a hatását. Mivel ráadásul haspók vagyok, az szóba sem jöhetett, hogy ne egyek, hogy koplaljak, a megvonás nálam nem működik, mert hisztérika lesz belőlem. Marad tehát a sport."

 

És ha sport, akkor nem valami laza kis cucc, hanem durva kalóriaégetés kell, sok alakformálás kell, nem fogok itt gyorsgyaloglással bohóckodni. Na persze az sem mindegy, hogy egy durvább sport mennyire terheli meg az idősödő ízületeket, nem kéne bicegve zsírosodni tovább, ugye? 

Szembejött a cross fit, elkezdtem. Hát na. Volt itt minden. De legfőképpen: sikerélmények! Ugyanis kiderült, hogy vannak szemmel egyre jobban látható izmaim, és nagyon gyorsan, hétről hétre alakult át a fizimiskám a „lagymatagnegyvenestől” a „seggendióttörőig”. Fantasztikus átalakulásomnak volt viszont egy nagyon kellemetlen és egy kellemes nem várt mellékhatása is. A kellemes, hogy most már okom volt shoppingolni, hiszen az izmosodás egyik következményeképp nem jöttek rám a nadrágok, a felsők vállban szűkeknek bizonyultak.

Egy igaz történet egy igazi fogyásról – Diéta Pláza

A kellemetlen hatás pedig az lett, hogy a mozgástól MÉG NAGYOBB LETT AZ ÉTVÁGYAM, és ugye volt kibúvó, miért eszem meg este 11-kor a rántott húst – hát kell az energia az edzéshez, kell ide a protein, de sok!

A másik érdekesség, hogy a mérleg úgy döntött, nem mutat mást, folyton pontosan ugyanannyit mutatott a teljes folyamat alatt. A kis zsírocskák, hurkakezdemények és karfiolocskák közben szépen eltünedeztek, helyettük izmok épültek a semmiből, így ugyan sok zsírt vesztettem, de mivel az izmoknak is van súlya (nem is kevés), súlyban nem volt változás. Mivel a zsír könnyebb, mint az izom, ez azt jelenti, hogy több zsír ment le, mint amennyi izom felépült. Micsoda eredmény! És igen, most derült ki, hogy a cikk címe csalóka – ez nem is volt fogyás, hiszen ugyanannyi kiló vagyok! Vagy mégis? Hiszen fogytam kábé 6 kiló zsírt!

Ám sajnos körbeért a dolog: még mindig nem ehetek annyit, amennyit szívem és étvágyam szerint ennék, hiába hivatkoznék arra, hogy ”de úgyis lemozgom”. Ez nem igaz. Egyszerűen nem tudok annyit sportolni, hogy megehessem este 11-kor a fél csokitortát – ugyanis nálam ilyen léptékű az „egészséges étvágy”. 

És most jön az aduász: vannak olyan okos zsírégető táplálékkiegészítők és étvágycsökkentők, amelyekkel kicsit csalhatok, amik segítenek az étvágyamat kordában tartani. Juhéj és hiphip hurrá!”