Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magnézium-biszglicinát kapszula (100db)

5.390 Ft
Menny.:db

Magnézium-Biszglicinát

A 100% magnézium-biszglicinát kelát, jól hasznosuló szerves magnézium nélkülözhetetlen a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez. Segíthet az infarktus és a szívritmuszavarok megelőzésében. Valamelyest növelheti a szívizom energiaellátását.

LAKTÓZ ÉS GLUTÉNMENTES

Várható szállítás: 2023. október 02.
Cikkszám: NTH-002-MAG-BLI-100
Vonalkód: 5999565081829
Gyártó: Natur Tanya®
Szállítási díj: 1.690 Ft
Elérhetőség: 2 db raktáron
Gyors szállítás
Hazai termék
Megbízható Bolt
Elállási jog

NEM MINDEGY, HOGY MILYEN MAGNÉZIUMOT FOGYASZTUNK! 

A legújabb kutatások azt bizonyították, hogy a magnéziumhiány inzulinrezisztencia kiváltója, és az alacsony magnéziumszint az inzulinrezisztenciát tovább súlyosbítja. A magnézium kulcsszerepet játszik az inzulin által közvetített glükóz felszívódásban, szükséges a glükóz szabályozásához és növeli az inzulin érzékenységet. A magnézium pótlása segíti az állapot visszafordítását és meg is előzhetné az inzulinrezisztencia és a 
2-es típusú cukorbetegség kialakulását. 

A legtöbb magnézium kiegészítő, melyek megtöltik az áruházak polcait, a szervetlen magnézium-oxid és a szerves magnézium-citrát, hiszen ez a két legolcsóbb alapanyag. A legjobb biohasznosulást, azaz a lehető legtöbb magnéziumot, ami valóban eléri sejtjeinket, bizonyítottan a magnézium-biszglicinát forma adja.

A Natur Tanya® magnézium-biszglicinát mindössze 172,3 Dalton mérettel rendelkező, hatóanyag, növényi kapszulahéjban – Diéta Pláza

MAGAS BIOHASZNOSULÁSÚ SZERVES MAGNÉZIUM, A CSALÁD MINDEN TAGJÁNAK!

Natur Tanya® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT akár 100 napra elegendő, a család minden tagjának jut belőle. A termék 3 éves kortól biztonságosan alkalmazható, NEM OKOZ GYOMOR-BÉLRENDSZERI PANASZOKAT, JÓL TOLERÁLHATÓ. A szervetlen magnézium-formák (pl. magnézium-oxid) alkalmazása sokszor kellemetlen tüneteket okoz, ennek hátterében az úgynevezett ozmotikus hasmenés áll, ami a felszívódás elégtelensége esetén jelentkezik (az ozmotikusan aktív, fel nem szívódott magnézium a vastagbélbe jutva vizet tart vissza, a következmény folyadékbeáramlás, hasmenés). 

A napi adagok kiporciózására használd a Natur Tanya® Vitamintartót, amely 5 rekeszes praktikus tárólórészének köszönhetően ideális választás egy 5 fős nagycsalád számára is. 

MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT BIOHASZNOSULÁS 

A magnézium biohasznosulása több tényezőtől függ, ezek közül az egyik legfontosabb az, hogy szerves vagy szervetlen a forma. AZ AMINOSAV KELÁTOLT SZERVES FORMÁJÚ MAGNÉZIUM MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL A SZERVEZETBEN. Ugyanakkor stabilitási állandókkal is rendelkezni kell, amelyek hatékonyak. Ezért igen stabilnak is kell lennie a kötéseknek, hogy megőrizze ezeket a tulajdonságokat és védelmet biztosítson. Ráadásul a ligandumnak is, a szervezet számára hasznosíthatónak kell lenni és ez a glicin esetében teljesen igaz, hiszen ezzel az aminosavval kelátolják a magnéziumot.

A másik fontos tényező a biohasznosuláshoz a vízoldhatóság. ÁLTALÁNOSSÁGBAN ELMONDHATÓ, HOGY A SZERVES MAGNÉZIUMFORMÁK (PL.: MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT) VÍZOLDHATÓSÁGA JOBB, A SZERVETLEN MAGNÉZIUM FORMÁKKAL (PL.: MAGNÉZIUM-OXID) ÖSSZEHASONLÍTVA. [Forrás]

Az oldhatósághoz kapcsolódó másik kulcsfontosságú elem, az a tény, hogy a víz erősen kötődik a magnéziumionokhoz, amely felelős a magnézium-pótlás gyakori mellékhatásáért, a hasmenésért.  

A harmadik szempont a biohasznosulásnál a Dalton méret. TERMÉKÜNK ALACSONY MOLEKULATÖMEGŰ HATÓANYAG, BIZONYÍTOTTAN 172,3 DALTON MÉRETTEL, AMI BIZTOSÍTJA A MAGAS BIOHASZNOSULÁST. A magnézium összetevőnek viszonylag elég kicsinek kell lennie (minimum

A FENTI MECHANIZMUS TEKINTETÉBEN A MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT ELŐNYE HÁROMSZOROS, AMELYEK AZ ALÁBBIAK SZERINT ÍRHATÓ LE: 

 1. Először is, KELÁT ÁLLAPOTBAN A MAGNÉZIUMION SEMLEGES, és nem növeli az ozmózis nyomást a bélben. A túl sok ion megnöveli az ozmotikus nyomást a bélben, ami a bél lumenébe történő vízáramlást okozza, azért, hogy felhígítsa ezeket az ionokat és csökkentse koncentrációjukat, ezáltal laza székletet vagy hasmenést okozva. 

 2. Másodszor, A PH CSÖKKENÉSE, AMELYET A GLICIN PUFFERKAPACITÁSA OKOZ, javítja a hidratációt és ezáltal a magnézium felszívódását. Ez minimálisra csökkenti a hasfájást és javítja a magnézium-biszglicinát tolerálhatóságát.
  [Forrás

 3. Harmadszor, A MAGNÉZIUM DALTON MÉRETE BEFOLYÁSSAL VAN A BIOHASZNOSULÁSRA, a kisebb Dalton méretű magnézium magasabb biohasznosulással párosul, valóban bekerül a véráramba, így a biológiai hozzáférhetősége hatékonyabban tudja elérni a tervezett egészségügyi előnyöket.

Magas biohasznosulású szerves magnézium, a család minden tagjának! Magnézium-biszglicinát biohasznosulás – Diéta Pláza

MILYEN TÉNYEZŐK BEFOLYÁSOLJÁK A MAGNÉZIUM FELSZÍVÓDÁSÁT ÉS SZÜKSÉGLETÉT?

 • a fitinsav negatívan befolyásolhatja a magnézium biohasznosulását

 • az élelmi rostban gazdag élelmiszerek szintén csökkenthetik a magnézium biohasznosulását

 • a foszfátok is szintén negatív módon hatnak a magnézium hasznosulására

 • előfordulhat, hogy bizonyos stresszhelyzetek, valamint az alacsony magnéziumbevitellel járó állapotok (pl. fogyókúra, szigorú diéta) következtében szervezetünk magnéziumszintje lecsökkenhet 

 • alacsony csont ásványi anyag-sűrűség megnövelheti a magnézium szükségletet

 • számos gyógyszer negatív befolyásolhatja a szérum magnézium szintet

[forrás] [forrás] [forrás]

A SZOPTATÁS IDŐSZAKÁBAN EGY JELENTŐS MAGNÉZIUMVESZTÉSSEL LEHET SZÁMOLNI A KIVÁLASZTOTT ANYATEJJEL, EZ NAPI 25-28 MG-OT JELENT, EMIATT 50-55 MG-AL TÖBB MAGNÉZIUMPÓTLÁS JAVASOLT NAPONTA.

A szervezetünk teljes magnéziumtartalmának kb. 30%-a az izomban található. Kimerítő fizikai aktivitás közben jelentős mennyiségi verejtéket és ezzel értékes ásványi anyagokat, elektrolitokat veszthetünk, többek között magnéziumot, amely az emberi testben a 4. legnagyobb mennyiségben előforduló esszenciás minerália (és 2. leggyakrabban előforduló sejten belüli kation), ezért ebben az esetben fontos gondoskodni a megfelelő magnéziumellátottságról. 

[forrás: Kerksick, C. M., Wilborn, C. D., Roberts, M. D., Smith-Ryan, A., Kleiner, S. M., Jäger, R., Collins, R., Cooke, M., Davis, J. N., Galvan, E., Greenwood, M., Lowery, L. M., Wildman, R., Antonio, J., & Kreider, R. B. (2018). ISSN exercise & sports nutrition review update: research & recommendations. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 15(1), 38. https://doi.org/10.1186/s12970-018-0242-y]

HOGYAN LEHET ELLENŐRIZNI A MEGFELELŐ MÉRTÉKŰ MAGNÉZIUM ELLÁTOTTSÁGOT? 

 • szérum/plazma magnézium-koncentráció

 • vörösvérsejt magnézium-koncentráció

 • magnézium vizelettel történő kiválasztása

 • egyéb

A magnézium ellátottság ellenőrzésére a szérum magnéziumkoncentráció a leggyakrabban alkalmazott biomarker, amelyet vénából vett vérmintából állapítanak meg (a szakirodalom szerint a normál magnéziumkoncentráció a szérumban 0-7-1 mmol/l), azonban mindegyik módszernek lehetnek bizonyos korlátai. 
[Forrás]

A MAGNÉZIUM TÖBB, MINT 300 ENZIM MŰKÖDÉSÉHEZ SZÜKSÉGES, AMI HOZZÁJÁRUL:

 • A FÁRADTSÁG ÉS A KIFÁRADÁS CSÖKKENTÉSÉHEZ

 • AZ IDEGRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ

 • NORMÁL PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ FENNTARTÁSÁHOZ

Ezen kívül a magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly és az egészséges fogazat fenntartásához, a normál izomműködéshez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál csontozat fenntartásában, szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban. 

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN-, ÉS LAKTÓZMENTES!

Natur Tanya® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,002 g laktóz/100 g terméket jelent.

 • Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: Megazyme K-LOLAC (2018)

 • Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: RIDASCREEN®FAST Gliadin R7002 (2018)

A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK A NATUR TANYA® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT TERMÉKÜNKET?

 • azoknak, akik 100% magnézium-biszglicinátból származó szerves magnéziumot keresnek

 • kiegyensúlyozott lelkiállapot (normál pszichológiai funkció) támogatására

 • kimerültség, fáradtság, levertség esetén

 • stresszes életmód esetén

 • magnéziumhiányos személyeknek

 • fogyókúrázóknak, diétázóknak

 • várandósoknak

 • sportolóknak

 • idősebb korosztálynak

 • stresszes, túlhajszolt életvitel esetén

 • cukorbetegeknek

 • megnövekedett magnézium-szükséglet esetén

Youtube videók

Leírás

A Natur Tanya® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT bizonyítottan alacsony, mindössze 172,3 Dalton mérettel rendelkező, 100%-ban magnézium-biszglicinátból származó hatóanyag, növényi kapszulahéjban. A magas biohasznosulású aminosav kelát formájú magnézium forma már 3 éves kortól fogyasztható, jól tolerálható, nem okoz gyomorpanaszokat és hosszú távon keresztül is biztonságos. A családi kiszerelésben (90+10 db növényi kapszula) elérhető termékünk, akár 100 napra elegendő mennyiségű magnéziumot nyújt. 

 • AKTÍV HATÓANYAGTARTALOM 100% MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT

 • KELÁTOLT SZERVES MAGNÉZIUM, IGAZOLT DALTON MÉRET (172,3)

 • ELLENÁLLÓ A GYOMOR SAVAS KÖZEGÉVEL SZEMBEN

 • NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT, HASMENÉST, GÁZKÉPZŐDÉST

 • VEGÁN FORMULA, NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJJAL VALÓ FORMULÁZÁS

 • LAKTÓZ ÉS GLUTÉNMENTES

 • FÜGGETLEN LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ!

 • CSALÁDI GAZDASÁGOS KISZERELÉS, AKÁR 100 NAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉGGEL

 • 90 DB+ 10 DB AJÁNDÉK KAPSZULÁVAL

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
A termék 3 éves kortól alkalmazható
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! 

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Paraméterek

Nettó tömeg 94 g (90+10 db)
Összetevők szerves magnézium (magnézium-biszglicinát), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).
Adagolási javaslat Gyermekeknek napi 1, felnőtteknek napi 2 kapszula, lehetőleg étkezések közben, bő vízzel lenyelve. A kapszula por tartalma, annak szétnyitásával belekeverhető gyümölcslevekbe.
Adagolási időtartam Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben 50-100
*NRV Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom:< 0,1 g/100 740 mg magnézium-biszglicinát, amely 100 mg aktív magnéziumnak felel meg.
Figyelmeztetés Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
OGYÉI ny.sz 27789/2021
Tárolás Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!