Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 ötcsillagos tipp a szépségért – nem csak 40 fölöttieknek

Nem mindenki örökölt olyan szerencsés géneket, mint mondjuk Halle Berry, hogy 40 felett is gyakran pimasz csitrinek látszott, és most több mint 50 évesen is ragyogóan néz ki. Mi, átlag földlakók is sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük azt a kisugárzást és frissességet, amely a vonzó külső alapja.

5 ötcsillagos tipp a szépségért – Diéta Pláza

Nézzük, mi ez az 5 ötcsillagos praktika!

 • Sugárzó bőr – nem mondunk vele nagy újságot, igen, sejtettük. De nem muszáj több tíz- vagy százezer forintos krémekben és szérumokban gondolkodni. Hiszen az tesz igazán jót a bőrnek, amit meg is ehetünk! A kékszőlőmag olaj vagy por formában, a tört barack, a túró, a méz, sőt, akár a joghurt és a tojásfehérje is jót tesz a bőrnek. Ha ismered a bőrtípusod és a bőrproblémáid kombinációját, ilyen finomságokat is bevethetsz bőröd szépségéért és rugalmasságáért.
   
 • Belső kozmetika – sokszor jobbat tesz a bőrnek, mint ha csak a külsőnket kezeljük. Ha jó az emésztésed, akkor szép a bőröd és jó a közérzeted. Ha jó a közérzeted, jó a kedved és energikus vagy. Ilyen egyszerű.
   
 • Víz nélkül nincs élet – Elegendő víz nélkül pedig nincs szépség. Igyál testsúlyodnak megfelelően legalább napi 2 liter vizet. Nem folyadékot, tiszta vizet. A pezsgő a csajokkal nem számít bele! Ha a bőr víztartalma optimális, nem alakulnak ki olyan gyorsan az apró ráncok, az arc teltebb és feszesebb, a szemek nem karikásak.
   
 • A dinamikus test – mindenkiről lehet jó fotót csinálni, de ha valaki már nem huszonéves, a mozgásán többnyire látszik a kora és a teste állapota. A fotelből nem felpattan, hanem feltápászkodik, az utcán csoszog a szatyorral, a lépcsőn cammog, húzza-vonja magát – és ez bizony nem a fiatalság képét mutatja a külvilágnak. Ám ha valaki sportol, a mozgása is sportosabbá válik, és ha a sport mellé elegendő kollagén is kerül a szervezetébe, az ízületei és izmai is megfelelően fittek és rugalmasak. Így a mozgása dinamikus, és a teljes összkép is fiatalos lesz.
   
 • Astragalus membranaceus vagy kínai csűdfű – a titkos fegyvert hagytuk utoljára. Ez a ritka és különleges gyógynövény sokáig elérhetetlen volt az európai emberek számára, de szerencsére már itthon is kapható, több készítmény formájában. Erős antioxidáns hatása fiatalító, gyulladáscsökkentő, rendezi a hormonális problémákat, erősíti az idegrendszert, és még sorolhatnánk. A lényeg: több mint 3000 éve használja a kínai gyógyászat, és ezt tekinti a fiatalság forrásának. Mi hiszünk nekik.